SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Petter Petorovsky
Thomas Stenström – "Uddevalla Dreamer (del 1)"
Vår Uddevallaprins har med sin nya EP "Uddevalla Dreamer (del 1)" gjort en form av "coming of age" och äntligen landat i en mänsklig, sårbar och cool Thomas inför svenska folket. Vi som minns Thomas ända från "Detsamma" (2012) och "Krossade Drömmar" (2012) kan ändå känna igen hans typiska sound, hans medryckande refränger och återkommande la la la, men idag hos en mer modern och medveten Thomas.

EP:n börjar starkt med "Bam Bam" där orden får en att tänka på en mer poppig Lorentz med klassiska ord som "Baby", lånade stålar, fylla och förväntan. "Bam Bam" är en perfekt öppning som vittnar om sena nätter på tunnelbanan och nattliga romanser. Det här är Så så så säg’s lillebror som så småningom kommer gå på repeat på trånga hemmafester och fulla barer, precis som sin storebror.

Och från "Bam Bam" fortsätter Thomas att fylla dansgolven när vi lyssnar på "Mitsubishi". En låt som får en att gunga med vid första lyssningen men efter tre eller fyra lyssningar exploderar likt fyrverkerier på nyårsafton. Sista spåret "Adios Amigos" har redan spelats flitigt på både radiokanaler och Spotify, det blev ett perfekt smakprov på en likaså perfekt EP som fortfarande växer genom varje lyssning.

Vår Uddevalla Dreamer lyckas få med sig hela publiken, de hjärtekrossade, hjärtekrossarna, de som blivit utslängda från klubben och de som lyckats hålla sig kvar.

Det absolut finaste med "Uddevalla Dreamer (del 1)" är den fina linjen mellan Thomas typiska ordexplosioner i takt till dansanta melodier, och mellan de texter där albumtiteln blottar sig, vår Uddevalla Dreamer lyckas få med sig hela publiken, de hjärtekrossade, hjärtekrossarna, de som blivit utslängda från klubben och de som lyckats hålla sig kvar. Det märks att Thomas platsar bland de svenska giganterna, och att han även lyssnat en del till dom, jag anar vissa influenser av Lorentz ännu en gång på "Himlen Över City", som om de två fått ett kärleksbarn, som nu även den äntligen får en pallplats bland vinnarna.

En perfekt balans mellan att vara på den absoluta toppen till att befinna sig på den absoluta botten, men istället för att kedjeröka i takt med att hjärtat brister på tomma gator får Thomas en att vilja beställa ännu en öl och tjata på vakterna att ha öppet en timma till.

Överlag är det en fin EP där Thomas får visa vad han går för. Han har än en gång bevisat att han är mer än bara slag i ansiktet och fyllor på Mallorca. "Himlen över city" som osar ensamma kvällar i kollektivtrafiken är ett perfekt mellanting bland de mer allsångsvänliga spåren, likaså "Torka dina tårar". En perfekt balans mellan att vara på den absoluta toppen till att befinna sig på den absoluta botten, men istället för att kedjeröka i takt med att hjärtat brister på tomma gator får Thomas en att vilja beställa ännu en öl och tjata på vakterna att ha öppet en timma till.

EP:n "Uddevalla Dreamer (del 1)" släpps den 10 maj, veckan efter den 17 maj spelar Thomas StenströmGröna Lund i Stockholm.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa