SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Fotograf Engström
Debutaktuella TINNA inspireras av det bitterljuva
Med ett vemod som Junior Brielles och en renhet som Tove Styrkes har hon byggt en egen värld i sovrumspopen där allt är tillåtet. Vi ställde några frågor till Tinna Peterdottir som idag släpper debutsingeln +++. En låt för de som hoppas på något mer.

Vad handlar låten om?

"+++" handlar om att nöja sig med the next best thing, utan att egentligen tappa hoppet på att det finns något annat där ute. "+++" står för mer mer mer.

Vill du berätta lite om produktionen av "+++"?

Den briljanta Michelle Amkoff har producerat låten. Vi har löst utgått från en demoprodd jag gjorde när jag skrev den och hon har skapat riktigt intressanta ljud och fått den att låta så lätt och krispig som jag vill. Vi har suttit på olika håll och bollat mellan varandra. Sången är inspelad i mitt sovrum.

Jag tror dessutom att jag gör mer musik när jag hänger i småstäder. Vad ska man annars göra liksom?

Du nämner att du, med ena foten i svenska Peking och den andra på vulkanöarnas 101 har småstadstristessen i blodet. Hur påverkar det din musik?

Det har nog blivit ganska viktigt för musiken rent tematiskt. Många av mina låtar grundar sig i känslan av att "jag är större än det här". Jag tror dessutom att jag gör mer musik när jag hänger i småstäder. Vad ska man annars göra liksom?

TINNA debuterar med singeln "+++" som står för mer mer mer

Med svenska Peking antar jag att du syftar på Norrköping, men vulkanöarnas 101 har jag inte hört om förut? Vad har du för historia från dessa platser?

Vulkanöarnas 101 syftar till Reykjaviks centrum, det är faktiskt deras postnummer. Jag är isländsk på mammas sida och har slirat runt där en del. 101 har blivit lite av en symbol för deras natt- och kulturliv.

Även om jag flyttat många gånger kommer Norrköping alltid att vara hemma för mig. Det är en av de vackraste städer jag vet. Jag kommer aldrig glömma portkoden till min första etta med kokvrå på Generalsgatan som jag bodde i när jag var 16.

Jag flyttade för ett och ett halvt år sedan till ännu en spårvagnsstad, GBG. Man kan väl säga att jag har uppgraderat.

Kill them with kindness, literally.

Du titulerar dig som stans snällaste bad girl. Vill du utveckla?

Kill them with kindness, literally.

Vad gör du när du inte sysslar med musik?

Jag knegar I sportbutik, ser 50-talsfilmer och lever en wholesome lifestyle.

Slutligen, hur ska du fira släppet?

Det vore inte helt fel att komma ut och giga lite. Annars: kramas, dansa och skåla.

Lyssna på purfärska "+++" nedan:

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Kim Wijk

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa