SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
VIDEOPREMIÄR: ADAMA – "Now"

- En psykedelisk och leviterande dröm att hänge sig åt

Det kreativa och experimentella Östersundsbandet ADAMA bildades hösten 2014 av Idan Cheaproot, Patrik Lantz och Emil Wernersson. Samma höst gjorde de en demo som gav dem deras första spelning och två nya medlemmar tillkom i liveuppsättningen, Volter Hagman och Michael Lantz. Debutalbumet “Ruhin” kom ut i maj 2016 och efter några turnéer gick bandet vidare med ny musik som ledde dem in i studion.

Med hypnotiserande och organiska arrangemang skapar de suggestiva taktmönster och texturer där naturen känns ständigt närvarande, en unik spirituell blandning av mjukhet och mörker som öppnar våra sinnen och får oss att längta efter en värld bortom strukturerna.

Idag har SAVANT äran att hålla i videopremiären för deras nya singel “Now”, en låt som enligt bandet skapades lite spontant under repetitionerna inför inspelningsdagarna i Rissna, mitt ute i jämtländska skogarna med -33 grader utanför. Låten känns djupt sammankopplad med intuitiva känslor, vibrerande, varm och levande, som ett naturfenomen och en drivande urkraft som likt frihet och kärlek tillhör alla, och ingen.


Videon intensifierar den okonstlade och obesvärade känslan av flow, se den här nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa