SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
PREMIÄR: Lädret – "Midvinterblot"

Lädret består av ett blandat gäng anonyma artister/ musiker/ mixare/ mastrare som efter att de slagit ihop både kloka huvuden och satt sig i tidigare Kent-studion psykbunkern, idag släpper sin nya singel ”Midvinterblot” som vi har fått äran att göra premiär för.

Spekulationerna om gruppen och deras identiteter har ständigt varit närvarande: är Lädret en fortsättning på imperiet som Kent tidigare byggt upp? Den nya singeln är en slags anti-jullåt där en religiös högtid som julen profiteras av antireligiösa krafter. Enligt Lädret själva är mottot just nu att skapa musik utifrån högtider. ”Maratonlopp från 1:a december till 25:e. Jobbigt under loppet men skönt när alla är i mål” säger de själva och med bra musik kan vi på SAVANT garantera att det där loppet går lite lättare. Speciellt om det är svensk musik i allra bästa skick.

Lädret berättar om låten och om deras anonymitet:

"I dessa tider av personkult och navelskådande där musiken blir mer som en bakgrund till artisters profiler på nätet, så tycker vi att det är skönt att göra en bit musik då och då där det är 0% fokus på artisten. Midvinterblot handlar om julhetsen som börjar tidigare för varje år. Den gräver djupare och djupare i människors psyken, konton och miljön.”

Lyssna på "Midvinterblot" här.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa